ELEMIS SUPERFOOD AHA GLOW CLEANSING BUTTER

Inlägget innehåller pressprover. Inlägget innehåller affilitelänkar. Läs mer under PR och Policy.

Superfood serien är en serie med många produkter som har fokus på clean beauty, vilket Elemis menar med att använda mer naturliga ingredienser så som växter, grönsaker tänk er en grön smoothie fast till huden och en blandning av framställda labb ingredienser .

Om jag säger cleansing balm då säger ni Elemis eller hur! Elemis rengörings balms är nog dem mest välkända första stegs rengöringarna i världen. I slutet av Augusti så lanserades en ny variant av deras cleansing balm och ytterligare en familjemedlem i superfood familjen ''Glow Priming Moisturiser'' en extrem lystergivande fuktkräm/primer/highlighter ja användningsområderna är många! Till en mer normal/olighy så räcker denna som återfuktandekräm och till en mer torrhud över fuktkrämen.Superfood AHA Glow Cleansing Butter är en doftfri ansiktsrengöring som tar bort alla spår av smink, dagliga föroreningar och smuts och man får 90ml för 449kr.

Den innehåller bla en unik blandning av fermenterade pumpaenzymer och acerolakörsbär som är naturligt rika på AHA som hjälper till att pigga upp huden, medan mangosmör och chiafröolja är rika på omega-fettsyror som ger näring och återfuktar. Balmen kan användas som en daglig rengöring, en djuprengörande mask eller som en fuktgivande makeup-remover för ögonområdet och ansiktet.

Det som förvånar mig och många andra är att den är doft fri, den härliga orange balmet som ser ut att dofta härlig papaya eller pumpa är helt fri från doft, vilket absolut inte gör mig något utan tvärtom så föredrar jag det, men man förväntar sig en doft när man ser den gosiga innehållet i burken haha.

Balmet är en bra första rengöring som även funkar runt ögonområdet, jag har varit med om effektivare balms men då jag ändå alltid går in med rengöring nummer två så är detta inget som stör mig. Nu har jag inte testat Elemis orginal cleansing balm så jag kan inte uttala mig om hur denna är i jämförelse med den första.

Gillar du dagens inlägg? glöm inte att följa bloggen på sociala medier!

FOLLOW THE BLOG ON

Bloglovin | Instagram

Gillar

Kommentarer