EN MÅSTE-PRODUKT FÖR ALLA HÅRBOTTNAR

Inlägget innehåller pressprover och affilitelänkar. Läs mer under PR och Policy

Något som jag lärt mig på mitt jobb är hur viktigt det är att tvätta håret med detox shampoo lite då och då under månaden. Det är alltså ett shampoo som man ska massera in i hårbotten på fuktigt hår och skölja av, detta upprepar man några gånger under samma tvätt tills håret blir ganska strävt. Använder man detox shampoo regelbundet så kan det räcka med att köra 2gånger, är det första gången eller man kör bara någon gång då och då så ska håret masseras in ca 3-6gånger, alltså tvätta-skölj-tvätta-skölj-tvätta-skölj osv. Håret blir som sagt strävt så att avsluta med en fukt hårinpackning är att föredra.

Varför ska man tvätta håret med detox shampoo? Jo för att bli av med produktrester, överflödig sebum, smuts och för att få en mer klarare hårfärg, funkar även perfekt om man har hårbottensproblem som ex torr, irriterad eller oljig. Tänk som en dubbel rengöring för ansiktet - ett måste om man bär smink, tänk då hur hårbotten ser ut/mår med gamla produkt rester som ligger kvar och gror. Kan även vara värt att köra en kur om du upplever att shampoot inte längre gör håret rent, då kan det antagligen vara beläggningar som shampoot inte kan ta.

Mitt favorit detox shampoo är Maxi wash ifrån Kevin Murphy den är riktigt effektiv och med femstjärninga betyg och en storsäljare på jobbet så är detta verkligen en stjärna hos alla!

Maxi wash innehåller AHA-syror som bryter ned fett för en ren, klar hårbotten och ingredienser som rengör och avlägsnar lager av gamla oönskade produktrester och kemikalier (beläggningar). Innehåller naturliga antiseptiska ingredienser som avgiftar hår & hårbotten. Lindrar och påskyndar läkningsprocessen vid hårbottenproblem. Peelar/djuprengör med AHA-syror från Papaya, Grapefrukt och Citron. Förbereder håret att ta emot näringsämnen. Lugnar irriterad hårbotten. Ger en briljant lyster och färg till gråa, matta, gula och trötta hår. Balanserar produktionen av sebum (talg). pH 6,0-6,6.

Vi måste med prata om Kevin Murphy nya Scalp spa serie som dem precis har lanserat! En ny hårvårdsserie som fokuserar på att lugna och milt rengöra hårbotten. Serien innehåller en scalp skrubb och ett shampoo och dessa funkar för alla hårtyper men främst en mer känslig och torr skalp.

Jag har testat deras Scalp spa scrub som specialiserar sig på att lugna, rengöra, balansera och tar bort orenheter i skalpen. Denna ska appliceras innan shampoo på fuktigt hår och masseras in försiktigt i hårbotten. Jag har testat andra skalp peelingar och denna är den enda som inte gör så min hårbotten kliar, dock är den ganska svår att skölja ur, det krävs shampoo, hårinpackning och balsam för att verkligen få bort alla korn. Inget större bekymmer egentligen sålänge man kör peelingen och hårinpackningen på samma dag.

Gillar du dagens inlägg? glöm inte att följa bloggen på sociala medier!

FOLLOW THE BLOG ON

Bloglovin | Instagram

Gillar

Kommentarer