ESSE | Exfoliator & mask

Nu är det dags att berätta vad jag tycker om dessa två produkter ifrån Esse. En liten parantes innan vi börjar är att det jag har märkt när jag har testat produkter ifrån Esse är att man ska använda dessa i längre perioder för att få underbara resultat. Vilket inte är något negativt utan tvärtom, det betyder att man får långvariga resultat och inte bara något för stunden. Jag har testat dessa produkter i ca början av juni alltså ca 2veckor, now let's start!

Esse Cocoa Exfoliator

''En fantastisk peelingupplevelse för alla hudtyper som avlägsnar orenheter och tar bort döda hudceller. Rik på kakao kommer denna milda peeling att göra huden mjuk och smidig. Förbättrar blodcirkulationen och hudens utseende.

Detta är en mörkbrun tjock gega som luktar ren kakao. Jag smörjer på krämen i cirkulerande rörelser i någon minut så att huden exfolieras ordentligt, ta lite vatten i handen och gör om samma sak igen tills jag sedan sköljer bort alla korn. Efteråt så lämnar den en ''oljig'' hinna efter sig så huden känns mjuk och återfuktad.

Dock är denna väldigt rivig trots att det står att den passar känslighy så är jag inte riktigt säker på om jag håller med om det, jag blir knallröd i ansiktet efteråt och det gör lite ont. Dock så kan man blanda ut den med vatten, då blir den inte lika rivig.

Esse Clay mask

''Denna näringsrika och rengörande lermask ger ingen uttorkad känsla på huden. Kaolin- och Bentonitlera avlägsnar försiktigt orenheter.

Skonsam lermask som effektivt effektivt drar ut gifter. Kaolin- och Bentonitlera avlägsnar försiktigt orenheter och giftiga tungmetaller. Olivbladsextrakt förbättrar elasticiteten och återfuktar trött hy. Rooibos bistår med kraftfulla antioxidanter.''

Denna lermasken är inte som alla andra lermasker, då denna är gul(ish) i färgen samt luktar blommor. Den här torkar inte heller utan den ändrar inte sin krämiga konsistens. Jag tycker att den här masken 10-20min efter gör min hy mjuk och känns lagom återfuktad. Detta är en skonsam mask som jag rekommenderar till er med känslighy, då lermasker oftast är väldigt ''hårda'' av sig.

Glöm inte att nu under juni så får ni 10% rabatt på hela Gronskonhet.se sortiment med koden fanny17

*Inlägget är i samarbete med grönskönhet

Gillar du dagens inlägg? glöm inte att följa bloggen på sociala medier!

FOLLOW THE BLOG ON

Bloglovin | Instagram

Gillar

Kommentarer