Giftiga ämnen i hårprodukterJag är absolut ingen hårexpert, detta jag skriver nu har jag läst och hört ifrån bl.a kemister på internet.

Hursomhelst när man kollar på innehållsförteckningen på hårprodukter som schampo, balsam, stylingsprodukter osv, hur mycket av alla dessa ord vet ni verkligen vad dom står för? Jag själv kollar bara så det inte är parfym i. Men jag har inte tänkt så mycket på "det andra" liksom alla andra använder ju dessa produkter haha.
Men jag såg igår en video när en kemist bl.a. Pratade/nej/varnade om att ord som börjar på cyclo, är ett giftigt silikon. Det framkallar cancer och är hormonstörande och mycket allergiframkallande osv, liksom det säger ju sig själv, vill man ha det i sitt hår?! (finns i hudprodukter med)
Jag gick igenom mina hårprodukter och såg att cyclomethicone och Cyclopentasiloxane bl.a finns i min absoluta favorit olja - moroccanoil!
Dock så finns dom i nästan alla håroljor och jag kommer använda upp min olja och sen köpa en helt ren arganolja.

Sen läste jag att orden som slutar med xane och cone är med silikoner, vet dock inte om dessa är giftiga, men jag personligen vill inte ha massa silikoner i håret eftersom ex hårinpackningen inte riktigt går in på djupet då utan lägger sig som en hinna på håret som blir mjukt och glansigt - dock när man duschar sen så försvinner det och har alltså inte vårdat hårstråna...

Jag började gå igenom allt i badrumsskåpet och läste vad dom innehöll. Bara en massa olika kemikalier. Så jag sökte på Google och letade efter ett naturligt schampoo men hittade inget, sen kom jag på att min syster använde Tvättnötter och var väldigt nöjd, så jag beställde hem tvättnötterspulver och ska testa om det funkar.

Om ni vet något mer man ska undvika så kommentera gärna det!


Gillar du dagens inlägg? glöm inte att följa bloggen på sociala medier!

FOLLOW THE BLOG ON

Bloglovin | Instagram

Gillar

Kommentarer

ehrelle
ehrelle,
Sen kan endast sulfater tvätta bort silikoner och mineraloljor. Därför är verkligen BM-metoden ett väldigt bra alternativ... Själv kör jag emellanåt med SLS-fritt shampoo om man ändå vill ha shampoofeeling. Men Big nono till sulfater, mineraloljor & silikoner! (haha sorry för bibelkommentarer?!)
nouw.com/ehrelle
FFRN
FFRN,
Jag är lite skeptisk till att balsam metoden skulle funka för mitt hår... mitt hår blir så fett på bara några timmar typ, så känns som mitt hår aldrig skulle bli "rent". Vilket schampoo använder du då? 😊
Haha nej, jag vet inte så mycket om hår så bara bra att få lite info 😉
nouw.com/ffrn
ehrelle
ehrelle,
Då skulle nog balsammetoden vara än bättre för dig - faktiskt. Men det krävs mycket tålamod, det tänker jag inte sticka under stolen med haha. Varför man ofta har problem med fett hår är just pga de starka fettlösande ingredienserna i shampoot - det torkar ut både hår och hårbotten vilket får håret att producera ännu mer fett - för den har blivit torr!

Jag har fått testa mig fram vilka balsam som funkar för mig och vad jag behöver - jag har fått byta över tiden då håret har börjat må bättre och bättre, så då har jag inte behövt lika tungt balsam (det har jag märkt av att det känns som att håret är orent efter tvätt, nästan klistrigt?) och då har jag bara tagit ett lättare balsam som tvättbalsam och problemet var löst. Så där får man prova sig fram helt enkelt. Fick min mor att börja med BM, men de produkter jag använde funkade inte alls på henne, så hon provade några andra och det funkade mycket bättre, så de tär sådär man får dividera helt enkelt - och ge det tid. Idag får jag inte ens fett hår. När det är dags för tvätt så känns det smutsigt, inte fett. Jag går utan problem över 1 vecka utan tvätt utan att det syns, haha.

SLS-fria shampoon finns det en del av, dock är det dock viktigt då att man utöver det gör precis som med BM - inget balsam eller stylingprodukter med silikoner eller mineraloljer, för det är endast shampoon med sulfater som kan tvätta ut dessa - ond spiral, eller hur?

http://stinamarkan.se/blogg/beauty/balsammetoden/godkanda-produkter-for-balsammetoden-del-6-sls-fria-schampon

Här har du en lista bra godkända SLS-fria shampoon (även styling & balsam osv osv) och där kan du läsa en massa om dessa olika ingredienser och om balsammetoden (det är verkligen lättskrivet, man förstår varför man kanske åtminstone bör skippa sulfater, mineraloljor och silikoner. 😊

Det är bara att fråga på om du undrar något mer! Haha, börjar ju undra om jag borde skriva om sådant här på min blogg?! hahah
nouw.com/ehrelle
FFRN
FFRN,
Bra att du lär mig lite mer om detta haha 😉 ja det är nog fler där ute som är lika förvirrade som jag så gör du ett inlägg om du har tid 😊 tack igen
nouw.com/ffrn
IP: 82.99.3.229