HÅRTESTET | VOLYM

Inlägget innehåller pressprover. Inlägget innehåller affilitelänkar. Läs mer under PR och Policy.

Jag har ett typiskt skandinaviskt hår, tunna, fina hårstrån.

Volym produkter var inget som jag använde förens jag hittade mina favoriter som jag skrev om i detta inlägget, dels just för jag älskar känslan av ett nytvättat mjukt hår, samt så håller inte dem flesta volym produkterna i mitt hår. Min frisör/kollega stylade mitt hår inför en utgång och hon lockade, tupperade överdrivet mycket samt sprayade textur spray och en massa gojjs, hon lämnade mig i ca 10minuter och när hon kom tillbaka undrade hon om jag hade kammat ner eller gjort något då mitt hår var platt och såg ut som vanligt igen. Så känns så onödigt att lägga i en massa produkter som känns i håret utan att det gör något. Dock så har jag insett att jag kan köra på volymgivande hårvård istället för styling, missförstå mig inte nu, ett shampoo & balsam kan inte skapa värsta volymen utan är mer en bra grund för att sedan styla till det med volym produkter, men om det kan lyfta mitt tunna hår så är jag nöjd.

Jag bestämde mig då alltså för att testa en massa olika volym shampoo & balsam och skriva mina åsikter om dem, det finns så många hårmärken och i alla kan man hitta hårvård som ska ge volym, vissa är bra vissa sämre, vi ska ta reda på vilka dessa är! Innan vi börjar så har jag upptäckt att mitt hår tyvärr inte gillar volym shampoo ni kommer få läsa varför:

Living Proof Full Shampoo (länk)

Detta shampoot kunde jag tyvärr bara använda i ca 2veckor innan jag blev galen på att min hårbotten kliades, min hårbotten kliar typ aldrig, har märkt det av vissa skrubbar men då försvinner det inom ett dygn, när jag använde detta shampoot så kliades det konstant och jag märkte heller inte av någon volym tyvärr, dock så ska man använda ett shampoo i minst 5veckor innan man kan ge en rättvis åsikt, och med detta så kunde jag inte det.

Detta beskrivs iallafall som ett milt color safe och sulfatfritt shampoo och rengör kraftfullt samtidigt som det vårdar ett kemiskt behandlat hår.

UNITE Boosta Shampoo (länk)

Detta shampoot använde jag direkt efter Living proofs och klådan lade sig lite men gick aldrig över helt. Dessa luktar så otroligt fräsch och somrigt, tänk fräsch solkräm så doftar dessa. Shampoot löddrar ordentligt, ger fyllighet, en viss viktlös volym och samtidigt vårdar längderna och reder ut tovor. Är milt rengörande, färgbevarande och fritt från sulfater, parabener och natriumklorid, en favorit som jag hade fortsatt att använda om det inte vore för klådan.

REF Weightless Volume shampoo (länk)

Produkt beskrivning ''Baserad på en mix av organisk Citrus Paradisi olja och Jojoba olja. Denna näringsrika och vårdande blandning ger lysande glans och fukt till tunt och fint hår utan att tynga ned. Dessa ingredienser fungerar även utmärkt för utredning av håret vilket resulterar i mjukt, hälsosamt, glänsande och konditionerat hår.''

Rengör milt och riktigt bra, doftar svagt av äpple. Detta är tyvärr det sämsta shampoot i testet, mitt hår blev så konstigt av detta, längderna blev så frissiga och inte alls lik sig själv, jag gav bort detta till mamma som dock älskar detta, men inget för mig. Även detta kliades mycket

Maria Nila Pure volume (Länk)

Produkt beskrivning '' Ett volymgivannde sulfat- och parabenfritt schampo för fina, tunna hår som ger tjocklek, fyllighet och stärker hårets struktur. Vitamin B5 ger håret volym, spänst och lång hållbarhet. Colour Guard Complex reducerar färgförlusten som uppstår vid tvätt, värmestyling och skyddar håret mot UV-strålning samt fria radikaler.''

Luktar riktigt gott och denna är favorit nr två i testet, kan ni gissa varför jag inte köper om detta? jo det kliars... annars kändes shampoot väldigt vårdande samt gav fukt till längderna.

Davines Volu Shampoo (Länk)

Produkt beskrivning ''Volymschampo som rengör milt och gör håret mjukt och lätt. Innehåller rovextrakt, är rikt på mineraler såsom fosfor, järn, kalcium och vitamin A, B och C. Ger håret stadga och volym. Essential Haircare-förpackningarna tillverkas med den minsta möjliga mängd plast som krävs för att skydda innehållet. Som en del av projektet LifeGAte Zero Impact, klimatkompenseras CO2-utsläppen från tillverkningen av varje Essential Haircare-produkt genom finansiering av plantering och skydd av skogar i Madagaskar. Essential Haircare-produkterna tillverkas uteslutande med hjälp av energi från förnyelsebara källor.''

Klimartsmart företag som bryr sig om djur och mjilö gillar vi och förtjänar att hyllas av bara det men hur fungerade shampoot på mig? Helt ok, klådan försvann inte och detta var det sista shampoot jag testade, då har jag använt återfuktande innan men klådan kom tillbaka, märkte inte heller någon större skillnad på volumen. Men som jag skrev innan så ska man ge shampoo minst 5veckor innan håret vänjer sig.

Ref var den första volymgivande serien jag började testa och redan efter 1vecka så började det kliars så fruktansvärt i min hårbotten, jag trodde det var något ämne som jag inte tålde så gav bort shampoot och testade andra, men varje volym shampoo jag testade så kliardes dem, detta testet har tagit ett tag då jag har fått gå tillbaka till vanliga reparerande / återfuktande shampoon för att få bort klådan, det har hjälpt men så fort jag testar volym shampoo igen så kommer klådan tillbaka. Volym shampoon gör så håret sväller och blir luftigare så jag har kommit fram till att mitt hår behöver fukt. Så alla dessa shampoon som jag gick igenom nu kliar. Men jag har gett bort alla shampoona och dem som har testat har gillat och inte märkt av någon klåda eller irritation så blir inte rädda för att testa om ni är ute efter just volym shampoon, kan verkligen rekommendera Unite och Maria Nilas om ni är ute efter volym shampoon!

Gillar du dagens inlägg? glöm inte att följa bloggen på sociala medier!

FOLLOW THE BLOG ON

Bloglovin | Instagram

Gillar

Kommentarer