KERASTASE BLOND ABSOLU

Inlägget innehåller pressprover och affilitelänkar. Läs mer under PR och Policy

Kerastase känner nog dem flesta till då det är ett populärt lyx hårvårdmärke runt om i världen. I årskiftet så utökade dem sin Blond Absolu serie med ytterligare fyra produkter som ska komplettera serien. Blond Absolu är den ultimata serien för alla med blonderat hår. Alla som har blonderat hår vet att man behövt välja mellan att vårda håret och använda neutraliserande produkter, men med Blond Absolu får du båda delar. Den unika kombinationen av hyaluronsyra och edelweissblomma ger djupgående näring till hårfibern medan vissa produkter innehåller ultravioletta pigment som neutraliserar oönskade varma undertoner, för en vacker kall blond ton.

Jag har använt deras Bain Lumiere shampoo ett bra tag nu och älskar hur lätt och rengörande det är på mitt hår samtdigt som det gör håret mjukt och återfuktande och ger lyster. Detta shampoot är genomskinligt och tar inte bort dem gula tonerna så detta kan man använda varje gång man tvättar håret. Det som den faktiskt gör är att den avlägsnar smuts och föroreningspartiklar som blockerar den blonda nyansen och skapar dem gula tonerna och gör håret matt. Vilket betyder att man inte ska behöva använda violetta neutraliserade produkter lika ofta.

Som sagt så är serien utökad med fyra nya produkter som vi ska dyka in i nu:

Bain Cicaextreme 250 ml

Denna produkt är lite annorlunda då det är ett cremehårbad som ger en ultimat rengörande upplevelse för känsligt blont hår. Dess mjuka, rika och krämiga konsistens vårdar håret i ett härligt lödder, som varsamt rengör medan det återfuktar intensivt, utan att tynga håret. Denna nya krämiga formula återfuktar håret intensivt från rot till topp, Återskapar det blonda håret så att hårfibrerna blir starkare och ser välvårdade ut. Formulan, berikad med en kraftfull kombination av Hyaluronsyra och Edelweissolja ger ett starkare, mer glansigt och motståndskraftigt, samt återfuktat blont hår.

Jag var skeptisk till denna produkt då den ser ut och känns som en hårinpackning och jag trodde denna skulle bli fet på mitt tunna hår, men icke då! Detta kräm shampoot rengör och löddrar precis som deras andra shampoon men gör håret riktigt mjukt och utrett. Dock är denna produkten mycket dryg, men behöver inte alls mycket produkt! Helt klart en ny hårfavorit och smidig burk som går snabbt och lätt att öppna/stänga, annars hatar jag burkar i duschen.

Masque Cicaextreme 200 ml

Denna hårmask stärker hårfiberns struktur för att återuppbygga håret efter en uppljusning eller blekning. Den ger intensiv återfuktning. Hyaluronsyra-duo och Edelweissolja förstärker hårfiberns motståndskraft för att motverka kluvna toppar och att håret går av. Håret blir därmed mer lättskött och enkelt att reda ut. hårinpackningen passar för överbehandlat och mycket känsligt blont hår. Den minskar hårets porositet efter uppljusning eller blekning och förseglar hårfibern för en slät yta. Håret blir starkare, jämnare och glansigare, från längder till toppar. Denna hårinpackning är utvecklad för att passa perfekt i kombination med Bain Cicaextreme. Applicera i fuktigt hår. Låt verka i 5 minuter. Skölj ur.

Här har vi ytterligare en stor favorit hos mig, detta är den första hårinpackningen ifrån Kerastase som jag har testat och wow vilken dunder produkt! Den gör mitt hår så mjukt och tovfritt på bara några minuter, mycket dryg och fet formula utan att tynga ner.


Huile Cicaextreme 100 ml

Hårolja som inte ska sköljas ur, ger en djupgående behandling för uppljusat hår, med värmeskydd upp till 230°. Den förseglar omedelbart hårfiberns ytskikt och minskar antalet kluvna toppar. Håret stärks omedelbart upp till 91% och ger 2x mer glans. Berikad med Edelweissolja för att släta ut, stärka och mjukgöra håret omedelbart. Kan användas i handdukstorkat eller torrt hår.

Denna håroljan fungerar perfekt till även mitt tunna hår, formulan är lite halv fet men lämnar ingen fet hinna på håret, dock får man inte ta för mycket! Håret blir glansigt och mjukare och eftersom den är ofärgad så missfärgar den inte heller ett blekt hår! Jag tycker det finns bättre håroljor på marknaden men denna gör absolut sitt jobb.


Cicanuit 90 ml

Ett nattserum med en lätt leave-in formula som passar alla typer av blont hår. Serumet är berikat med Hyaluronsyra och dyrbar Edelweiss som verkar under natten och reducerar 55% av skadorna från blekning, för ett 74% mer återfuktat och 80% starkare hår. Serumets cremegel-textur verkar skyddande mot friktion från kudden, kluvna toppar och till hår som har tendens till att gå av. Vårdar håret så att det ser vackert ut morgonen efter. Appliceras i längder och toppar på kvällen. Serumet har en lätt konsistens som absorberas omedelbart. Vakna med ett mjukare och starkare blont hår.

Ytterligare en produkt som jag var skeptiskt till då det känns som att detta är en produkt som skulle göra mitt hår fett. jag applicerar den främst på håret baktill då jag alltid sover med håret i en knut och jag vill stärka det håret som utsätts mest för slitage från kudden. Kvällen innan hårtvätt så applicerar jag serumet i hela håret och produkten sjunker verkligen in snabbt och håret blir så lent. När jag sedan tvättar håret dagen efter så är den mjuka och lena känslan fortfarande kvar.


Gillar du dagens inlägg? glöm inte att följa bloggen på sociala medier!

FOLLOW THE BLOG ON

Bloglovin | Instagram

Gillar

Kommentarer