ORIBE SERENE SCALP

Inlägget innehåller pressprover och affilitelänkar. Läs mer under PR och Policy.

Orbie är säker många som känner igen det Lyxmärket, jag fick i våras hem två nya produkter ifrån Serene Scalp kollektionen som är Oribes kollektion med fokus på att förebygga olika hårproblem som ex mjäll eller torr och irriterad hårbotten, men även för dem som känner att håret har blivit tunnare av olika orsaker och vill få ett fylligare hår. I våras så lanserades två nya produkter i denna serie nämligen Thickening Treatment Spray & Exfoliating Scrub.

Skrubben har en unik blandning av kemiska exfolierande ingredienser som varsamt tar bort döda hudceller, olja, smuts och rester ifrån stylingprodukter. Den rengör skonsamt hårbotten samtidigt som den lindrar, balanserar, återfuktar och mjukgör och ser till att hårbotten blir sitt bästa skick.

Jag har inte testat skrubben så mycket som jag borde för att kunna skriva en recension, när jag för några månader sen fick hem dessa produkterna så testade jag skrubben ca 1gång/veckan men helt plötsligt så kliades hårbotten, jag är inte säker på om det var skrubben men misstänker då det snabbt gick över och jag inte har testat den sen det började klias. Jag har inte problem med hårbotten eller använder stylingprodukter i hårbotten förutom torrshampoo men gör man det så kan rester av produkterna lätt lägga sig som en tunn hinna som gör att hårsäckarna inte får tillräckligt med syre och på sikt kan det faktiskt tunna ut håret. Skrubben känns inte uttorkande och den är lätt att skölja ur och inte lämnar någon sträv känsla efteråt.

Exfoliating scrub är en blandning mellan en mekanisk- och kemiskpeeling en så kallad hybridpeeling, just därför är den lätt att duscha ur och inte irritera hårbotten. Den innehåller bla vita polymerpärlor (förhårdnad silikon) som sedan löses upp och blir till en krämig formula. Glykolsyra och AHA syra som exfolierar och mjukgör.

Dessutom innehåller den pepparmint olja som ger en kylande effekt samt lugnar och återfuktar hårbotten. Koffein ger energi till hårbotten och Malakit Extrakt detoxar och skyddar!

Thickening Treatment Spray - Precis som namnet säger så är detta en förtjockade spray, man sprayar denna i handdukstorkat hår med fokus på hårbotten och sedan föna in för bästa resultat. Denna har en svag doft av pepparmint som ger en svalkande känsla till hårbotten samtidigt som den stimulerar hårsäckarna och gör hårstråna fylligare.

Denna innehåller bla Capixyl som gå ner i hårsäckarna, ge energi och jobbar inifrån och ut. Ärtskida extrakt stärker svagt hår, Biotin och Niacinamide tränger sig in och stärker hårets fjällskikt och återställer skadat och poröst hår. Pepparmint olja ger samma lugnande effekt som i skrubben och murgröna, vattenkrasse, salvia och vitplister extrakt återfuktar och ger bla glans till håret.

Denna ska göra håret fylligare och tjockare på 3 månader, jag har nog använt denna i 3 månader men absolut inte varje gång jag har duschat utan jag har använt denna som en stylingprodukt någon gång då och då, jag känner inte att mitt hår har blivit tjockare dock så blir håret det när jag applicerar produkten och herregud vad jag älskar denna! Jag hatar när produkter känns i håret därför så använder jag aldrig volymgivande stylingprodukter utan endast balsamspray och olja. Men detta sprayet ger ingen produktkänsla överhuvudtaget och volym får man! Thickening Treatment spray är min favorit stylingsprodukt och jag kommer absolut köpa om igen!

Gillar du dagens inlägg? glöm inte att följa bloggen på sociala medier!

FOLLOW THE BLOG ON

Bloglovin | Instagram

Gillar

Kommentarer