PRIORI Adaptive Superceutical Formulas fx250 Broad Spectrum SPF 45

Inlägget innehåller pressprover och affilitelänkar. Läs mer under PR och Policy.

PRIORI har världens längsta namn på deras SPF: Adaptive Superceutical Formulas fx250 Broad Spectrum SPF 45 (länk)

Så här beskrivs produkten: Denna avancerade solskyddsprodukt skyddar inte bara huden mot de skadliga solstrålarna, utan på hela fyra olika nivåer. Samtidigt som den adapterar sig till hudens specifika behov, skyddar den mot miljörelaterade skador, miljöföroreningar, fria radikaler och de olika våglängderna av de aggressiva solstrålarna. Ett multifunktionellt bredspektrat mineralbaserat solskydd, ett Infrared Protection Complex, antioxidanter och DNA-reparerande enzymer skapar en skyddande sköld som hjälper dig att förebygga nedbrytning av huden under dagen och att bibehålla en naturlig strålande frisk hud.

Broad spectrum menas med att produkten skyddar mot både UVA och UVB strålning. UVA och UVB är strålningar som vi exponeras oss för året runt men på sommaren är UV-index högre än på vintern, och därför extra viktigt att använda solskydd, dock ska man skydda exponerade kroppsdelar med solskydd året om då UVA/UVB når hudens översta lager genom moln, glas.

UVA = Strålningar så kallade fria radikaler, skadar huden på sikt och inget som man märker av vid kontakt med huden men når och skadar cellerna.

UVB = strålningar som ger solbränna, skadar huden, dessa märker man av direkt. UVA går igenom moln, glas, medans UVB bromsas av dem.


Nackdelarna är få men finns och för ett pris på 1000kr så ska det inte finnas några, dessa nackdelar är:


- SPF'EN lämnar en vit finish, inte så man ser ut som ett spöke utan en mer transparent på huden efter ett tag , det finns värre då denna bara ger en liten hint av det, men jag som redan är så blek vill inte bli vitare i ansiktet, men till en mörkare hud så finns krämen i en tinted version så det är ett stort plus.


- Jag har inget problem med att krämen är riktigt fet, den liknar väldigt mycket Dermaceutic k ceutic, men det är lite jobbigt att få bort krämen ifrån händerna men får verkligen tvåla in dem ordentligt efteråt, ingen big deal egentligen utan är mer ett personligt irritationsmoment haha.

Juste den doftar dill, dock är detta något som lägger sig efter en stund, men i början så stinker man verkligen.

Så tre nackdelar som inte är så stora men som finns och hade den inte kostar 1000kr så hade jag absolut kunnat se över detta då det är en annars riktigt härlig SPF, speciellt för normal till torrhud.


Till mitt ansikte så tar jag 2-3 pumpar, för att få ett bra skydd till hela ansiktet.

Gillar du dagens inlägg? glöm inte att följa bloggen på sociala medier!

FOLLOW THE BLOG ON

Bloglovin | Instagram

  • SKINCARE

Gillar

Kommentarer

Rikkekristiansen
Rikkekristiansen,
Interessant! Har et godt inntrykk av PRIORI sine produkter, men aldri selv testet dem. Jeg takler ikke ordentlig fete kremer i ansiktet, vil helst ha noe som er tynt. Mine favoritt solkremer til ansikt er Nimue environmental shield SPF 50, som er litt i samme gate som den du skriver om her. Beskytter mot alt. Den lukter ikke noe spesielt og er veldig god å ha på. Men også dyr, ca. 700kr tror jeg. Kan virkelig rekommendera den! En billigere variant jeg gjerne bruker om jeg skal på stranden eller påføre ofte, er La roche posay shaka fluid. Den er også lett i konsistens, lukter ikke så mye, og vannresistent. Det finnes så utrolig mange solkremer i dag, og godt er det - så man kan få en ordentlig god favoritt 😊
nouw.com/rikkekristiansen
FFRN
FFRN,
Åh den får jag kolla upp! Ja det finns det verkligen svårt att välja 😅
nouw.com/ffrn