Probiotika framför antibiotika.

Nu har jag testat dessa produkter ifrån ESSE i snart 3veckor och jag känner mig redo för en review! Så vill ni veta vad jag tyckte samt hur min hy mår efter så fortsätt att läsa!

Esse - sensitive cleanser, 499kr

Väldigt mild, skonsam och dryg rengörning, ta hellre lite och rengör ansiktet två gånger för det behövs mindre än vad man tror för att få bort sminket. På de dagar då jag ej har smink så räcker det med en pytte liten klick för att rengöra ansiktet. Min första tanke var " herregud hur ska denna ta bort sminket med 30lager settingspray" haha men it did!

Esse - sensitive serum, 699kr
Detta serumet kommer i en väldigt liten tub(15ml). Den höll i ca 2veckor.
Detta serum innehåller (lyssna!) över en miljard levande
probiotiska Lactobacillus mikrober per milliliter.
Mikroberna aktiveras vid kontakt med vatten på huden.
När de väl aktiverats förser de huden med verktygen
att avhjälpa obalanser och stärka barriärfunktionen.
Låter ganska äcklig va? Men jag misstänker att det är framförallt just serumet som ligger bakom läkningen utav mina acneärr.

Esse - sensitive nourish moisturiser, 599kr
Denna fuktkrämen är så otroligt dryg, endast en klick liten som en ärta behövs till hela ansiktet. Jag hade önskat att den var lite mer återfuktande dock, men ansiktet känns absolut inte torrt men det kan strama ytterst lite där jag är som torrast.I början av februari detta året så tröttnade jag på min hy och gick till doktorn för att få hjälp med min acne / ärr. Jag fick en antibiotika kräm utskriven och ja efter ca 3veckor så såg man resultat. Eftersom Jag har väldigt torr och känslighy så är ju inte dessa krämer bra utan de torkar ut och dödar allt (starkt ordval kanske) det kändes om det blev lite motsatt effekt då krämen ville torka ut och jag tillförde så mycket fukt jag kunde över krämen och det hela kändes inte bra.

Till min räddning (ovetande) så hörde Freddan av sig och frågade om jag ville testa en dunder serie. Jag har provat väldigt mycket hudvård utan resultat och trodde att duac (antibiotikakrämen) var den enda utvägen.
Ack så fel jag hade! Redan efter 1 veckas tid med Esse sensitiv serie så blev ärren blekare. Jag trodde att jag inbillade mig men efter 2 veckor så sa mamma att det var stor skillnad. Även rödheten (rosea) i ansiktet har blivit så mycket bättre!
Jag kan knappt tro att det är sant, är så otroligt tacksam och har nu hittat en serie som passar mig iallafall tills min hy har återhämtat sig!

Visst serien är i lyx klass speciellt serumen, men har man problem med hyn och inte hittat någon utväg så rekommenderar jag verkligen att lägga pengarna på just Esse,i längden så blir det billigare än att testa en massa olika märken.


Är man osäker på vilken av alla esses serie just du ska välja, så finns mejladress skriven på hemsidan samt har de en instagramsida man kan få tips och ställa frågor på.


Här nedanför ser ni före och efter bilder som jag egentligen inte alls vill visa, Men jag själv vill se före och efter bilder, det känns mer verkligt då och kan det hjälpa någon så offrar jag det.

Efter 2 1/2 veckas användning av Esse | före

HÄR hittar ni alla produkter ifrån Esse

*Inlägget är i samarbete med hudvårdskompaniet.se

Gillar du dagens inlägg? glöm inte att följa bloggen på sociala medier!

FOLLOW THE BLOG ON

Bloglovin | Instagram

Gillar

Kommentarer