PRODUKTER SNÄLLA FÖR MILJÖN

Inlägget innehåller pressprover och affilitelänkar. Läs mer under PR och Policy

Vi alla har nog någon gång tänkt på hur miljöovänligt det är att slänga en tops varje gång man tabbar sig med mascaran eller när man använder bomullsspads till ansiktsvatten eller micellärt vatten två gånger om dagen... Nu på dem senaste åren så har allt fler företag lanserat miljövänliga alternativ exempelvis Garnier som nyligen lanserat pads gjorda microfiber som är skonsamt för ansiktet och miljön såklart. Dessa pads är extremt mjuka och funkar väldigt bra att ta bort smink med, det enda är att det är svårt att tvätta bort mascara fläckarna som uppkommer på padsen. Garnier säger att det räcker att tvätta padsen med tvål och varmt vatten, jag har lagt in en i tvättmaskinen i 40grader och mascara fläcken gick ej bort (inte hela världen, då kan man ha en till just ögonen och resten till övriga ansiktet) Men allt annat blev rent av vanlig handtvätt.

Last object har jag pratat om tidigare då dessa presenterades på Daisy beauty expo 2019, så jag har använt deras tops i 2år, och dem funkar verkligen bra, jag använder endast tops till att städa upp runt ögonen när jag kladdar med mascaran och det funkar den bra till. Innan årskiftet så lanserades ''Lastround'' som är ett återanvändbart alternativ till traditionella bomullspads.

Första tanken om dessa var att jag inte kommer gilla dem då padsen känns som hårda pappersbitar (gjorda av 70% skandinaviskt träfiber och 30% bomullsfiber) men när jag häller produkt på så blir padsen mjuka och riktigt sköna på huden och känns väldigt stadiga, vanliga bomullspads faller snabbt isär när dem blöts ner och man får skynda sig innan det känns som den ska gå sönder, den känslan får man inte av dessa ifrån Lastobject.

En förpackning innehåller 7st som kan användas upp till 150 gånger vardera - det blir mer än 1000 gånger för bara en enda förpackning med LastRound! Handtvätta padsen med tvål och vatten, och då och då kan du tvätta dem i maskin i 60°C. Förpackningen kan tvättas för hand. Rondellerna är 100 % nedbrytbara. Förpackningen är brännbar.

Ska ni kika in någon av dessa miljövänliga alternativ så tycker jag att Lastobjects är snäppet bättre än Garniers.

Gillar du dagens inlägg? glöm inte att följa bloggen på sociala medier!

FOLLOW THE BLOG ON

Bloglovin | Instagram

Gillar

Kommentarer