SKINCITY ESSENTIALS - sticks

Inlägget innehåller pressprover. Läs mer under PR och Policy.

Förra året så lanserade Skincity Skincity Essentials - deras egna märke med spännande produkter bla hudvård i stick-format. Alltså hur smart, jag har tidigare nog bara sett detta hos Milk Makeup tidigare. Jag har bara testat deras Pre-Cleansing Oil Stick som jag gillar så mycket, den smälter bort sminket och efteråt är det bara att skölja av sticket med vatten så är produkten ren och redo för nästa gång.

I slutet på April så lanserade dem ytterligare två stick som jag har varit extra taggad på att testa, dessa två sticks är:

Sun Protection SPF50 Stick ett skyddande och vårdande stift med UV-filter. Kan användas både i ansiktet och på kroppen. Detta stift har ett högt skydd med spf 50 som effektivt skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Innehåller även E-vitamin som är en effektiv antioxidant samt extrakt av solros som är rik på polyfenoler samt F-vitamin. Båda stöttar och bevarar kollagenet samt produktionen av elastin för en bättre hudbarriär.

  • Skyddande och vårdande stift med spf 50.
  • Skyddar mot UVA- och UVB-strålar.
  • Rik på vitaminer och antioxidanter.

Detta sticket är jag så otroligt tacksam för, stort plus att det är SPF 50, känns som att många hudvårdsprodukter innehåller max SPF30... Denna är perfekt att ha med sig på stranden, utflykter och jämt när man är ute nu i sommar för att fylla på sitt solskydd. Tänk på att dra stiftet i hela ansiktet några gånger för att försäkra sig om att du har fått rätt mängd skydd som behövs. Jag var rädd att denna skulle vara kletig och oljig som den ser ut att vara på bild, men jag som är allergisk mot att vara kletig är nöjd, denna är och känns inte mer kletig än en vanlig ansiktskräm.

Coffee Grain Exfoliator Stick

Exfolierande och rengörande stift som varsamt avlägsnar gamla hudceller, rengör porer på djupet och förfinar hudtexturen. De små kornen av ekologiskt kaffe peelar försiktigt bort gamla hudceller och lyfter fram en fräsch hud med ny lyster. Innehåller även koffein som har en stimulerande samt en sammandragande effekt på huden.

  • Exfolierande och rengörande stift.
  • Peelar bort gamla hudceller med ekologiskt kaffe.
  • Koffein har en stimulerande och sammandragande effekt.

Mycket lätt att använda,och även här är det bara att skölja av sticket efteråt. Denna skulle jag säga passar även den känsliga huden då kaffe kornen inte är speciellt riviga. Perfekt att ha med på resa, eller för den som inte vill ha en för rivig peeling, denna torkar absolut inte ut min super torra hud utan lämnar en mer oljig känsla efteråt (obs ej kletigt haha)


Gillar du dagens inlägg? glöm inte att följa bloggen på sociala medier!

FOLLOW THE BLOG ON

Bloglovin | Instagram

Gillar

Kommentarer