SKINCITY SKINCARE

Skincity har lanserat egen hudvård nämligen deras Skincity Skincare. Dem lanserade märket runt slutet av November och i samband med lanseringen fick jag hem ett sett men en hudvårdsrutin och började enbart att använda dessa produkter från den 28 november så i skrivande stund har jag testat produkterna i nästan tre veckor. Jag hade tänkt att testa alla produkterna tills början av December åtminstone, men jag var tvungen att avbryta, ni ska nu få veta varför.

När jag gick igenom produkterna så var jag först osäker på hur jag skulle använda alla, men efter mycket läsning så kom jag fram till min rutin:

Morgonrutin bestod av:

Soft foaming cleanser 249kr

luminous licorice toner 249kr

First concentrate 389kr

24H light emulsion 349kr

Kvällsrutinen bestod av:

Mellow balm cleanser 249kr

Soft Foaming cleanser

Luminous licorice toner

clear pore resurfacer 299kr

First concentrate

24H light emulsion

Okey ska vi börja med dem produkterna som jag gillade nämligen, båda rengöringarna, foaming cleanser rengör ansiktet utan att göra huden stram och ännu torrare, Mellow Balm löser effektivt upp all makeup och irriterar inte ögonen, denna kombon använder jag när jag har haft smink på mig och jag får då bort allt utan att göra huden torr och irriterad, dessa kommer jag förmodligen köpa om och dessa produkter är dryga!

Luminous licorice tonern ger huden lyster och gör så att huden ser riktigt fräsch ut ,men, den är inte tillräcklig för min torra hud, funkar säkert jättebra till sommaren men nu stramade huden något när jag applicerar tonern, stör mig inte så mycket då jag använder serum och fuktkräm efteråt, men na inte min favorit tyvärr, kommer dock använda upp den då jag gillar den bortsätt från det.

First concentrate denna gav min hud tyvärr ingenting, den kändes skön på huden och gav någorlunda med fukt, men nej ingen wow produkt tyvärr.

Clear pore resurfacer efter ca en halv vecka efter jag började med denna rutinen så fick jag en massa knottror längst kindbenen och inåt mot näsan, efter några dagar så misstänker jag att det måste vara denna, denna leave on produkt innehåller aha 5%, bha2% och pha5% så kan vara så att den är för stark för mig, eller ja det var den för varje gång jag applicerade denna så sved det ganska mycket, inte oroväckande men det sved. Jag skulle säga att min hy inte är så känslig men mot vissa produkter, då jag använder flitigt syror utan att reagera (detta var dock den ända syran som jag använde under dessa tre veckor.) Så ja denna produkt använde jag nog bara i en och en halv vecka knappt, då jag ville se om knottrorna försvann och ja nu har det blivit bättre, inte försvunna men bättre.

24H light emulsion ger tyvärr alldeles för lite fukt för min super torra hud, jag hade behövt 24H rich emulsion för denna gav min hud tyvärr ingenting, jag visste direkt att denna skulle vara för lätt för mig så på kvällarna så sov jag med antingen fuktmask eller använde en nyfunnen kärlek - Clinique Dramatically Different moisturing lotion som ger rikligt med fukt.

Gillar du dagens inlägg? glöm inte att följa bloggen på sociala medier!

FOLLOW THE BLOG ON

Bloglovin | Instagram

Gillar

Kommentarer