TVÅ ÅR SOM KÖTTFRI

Idag den 22juni för två årsen (2016) så bestämde jag mig för att inte äta kött. Att bli vegetarian är något som jag har velat bli redan som liten, vet att jag sa det till mina föräldrar när jag kanska var runt 10-12år. Varför det har tagit sån långtid är för jag har blundat för verkligheten. Jag ville inte veta hur det var med djurhållningen samt allt inom det. Jag mår så fruktansvärt dåligt att se/höra sånt så jag har undvikit det alla åren och ätit kött med gott samvete för jag har tänkt att djuren som vi äter här i Sverige får bara en spruta snabbt och smärtfritt sen är det klart.

Hur kommer det sig att jag helt plötsligt slutade äta kött? Jo Jag såg en dokumentär om några personer som låtsades söka jobb hos en av Sveriges största slakteri och då smygfilmade hur slakten i Sverige går till. Detta var så mycket annorlunda än vad jag tidigare har sett/hört så något hände inom mig och jag sa aldrig mer ska jag äta kött och så blev det.

Ja jag äter fisk och skaldjur ibland, när det inte finns något annat att äta, ex när man blir bortbjuden eller åker iväg.

För mig var det ganska enkelt att nästan få till en vegansk kost då jag inte gillar ägg och mjölkprodukter förutom ost och glass som jag inte kan leva utan. Jag själv köper havrebaserad mjölk, matgrädde osv mest för att jag är känslig mot mjölkprodukter men vill självklart inte stödja mjölkindustrin. Går jag på resturang/caféer så är det oftast mjölkprodukter i bakelser/sås osv och det äter jag.

Men att utesluta kött är det bästa beslutet jag har tagit!

Gillar du dagens inlägg? glöm inte att följa bloggen på sociala medier!

FOLLOW THE BLOG ON

Bloglovin | Instagram

Gillar

Kommentarer