Viridi Eco Skincare

Jag har fått äran att få testa utvalda produkter ifrån Viridi Eco. Viridi Eco är ett företag som bara använder sig utav naturliga och ekologiska ingredienser i sina hudvårdsprodukter och som ej testar på djur! Jag tycker detta är superbra, då det inte är bra för hyn att använda en massa kemiskgjorda produkter och jag som även är parfymallergiker så passar detta väldigt bra.

EcoMoisturizing Body oil 229kr/200ml (LÄNK)

Denna Body Oil innehåller bland annat Macadamiaolja, som kallpressas ur macadamianöten och är tack vare sitt höga näringsinnehåll av proteiner, mineraler och vitaminer en av de främsta återfuktande oljorna.

Avokadooljan ger en underbar lyster och ger din hud ett bra yttre skydd som håller hela dagen.

Oljan är elasticerande och fuktighetsbevarande, är behagligt mjukgörande och intensivt vårdande.

För dig som behöver en riktigt bra, mild kroppsolja att återfukta huden med. Den är parfymfri och därför väldigt mild mot huden.

De första jag märke med denna oljan var att den doftar väldigt mycket nöt, vet inte riktigt vad jag tycker om det, då det luktade precis som en skål fylld med jordnötter. Dock så försvinner det mesta av Lukten när oljan sjunker in. Ett plus är dock att den åkte in i huden väldigt snabbt så den här olja är perfekt för er som hatar att vara kladdig som jag.

Face and Body scrub simply natural 199kr (LÄNK)

Den här är en mild sockerscrub som passar samtliga hudtyper, men specillet till torr och känslig hud. Den har naturlig doft av aprikos, som kommer ifrån den kallpressade aprikoskärnoljan. Den innehåller inga tillsatta doftämnen. Parfymfri, mild och vådande.

Jag måste erkänna att jag inte brukar använda skrubbar... jag älskar dock känslan av en nyskrubbad kropp (haha?) jag har använt mig utav en havsaltskrubb ifrån lush innan dock så sved den och kliars på min hy när jag använder den, anledningen är nog saltet. den är för hård för min känsliga och torrahy, så när jag såg att Viridi Eco hade en sockerskrubb så är det självklart att jag ville testa den! Man blir sådär mjuk och len som man brukar när man har skrubbat sig!

EcoCalm beauty face oil 240kr/30ml (LÄNK)

Denna ansiktsoljan lindrar irritation, lugnar huden och innehåller silymarin som är ett antiinflammatoriskt, antioxidant och cellförnyande ämne.

Oljan är näringsrik och innehåller rikliga mängder av omega 3, 6 och 9 som är både fuktighetsbevarande och mjukgörande samt hjälper till att stärka och reparera hudens naturliga barriärskikt.

Retinsyran är mycket hjälpsam mot akne och för solskadad hud.

Efter att ha smörjat in den här oljan efter en rengjordhy så känns ansiktet så fräscht, mjukt och återfuktat. precis som en babyrumpa haha. jag får se efter några veckor om mina acneparier blivit bättre eller sämre. just nu känns det dock väldigt lovande!


EcoLuxury Night oil 380kr/30ml (LÄNK)

EcoLuxury Night Oil innehåller bland annat dom exklusiva oljorna granatäppleolja och hallonfröolja som snabbt tränger ner i huden och motverkar hudens åldrande.

Oljan är särskilt rik på a-Linolensyra, den kan dämpa de skador som solens UV strålar har orsakat i huden. a-Linolensyran verkar även cellförnyande.

I oljan finns det karotenoider (betakaroten, lutein, och kryptoxantin) som motverkar fria radikaler vilket skyddar mot vävnadsdegeneration.

I Granatäppleoljan finns det fettsyror som inte kan hittas i någon annan växtkälla, dessa har egenskaper som antioxidanter, vilka bekämpar det för tidiga åldrandet. Den återställer elasticiteten i huden och kan också hjälpa kroppen att naturligt bidra till regenerering och förstärkning av hudceller.

Oljan är helt parfymfri

Likaså denna oljan gör ansiktet mjukt och återfuktat. denna är dock lite fetare och tar lite längre tid att sjunka in i hyn, men det betyder bara att den håller ansiktet återfuktat längre och det är ju därför det är en nattolja så man slipper se oljig ut på dagen haha.

*Inlägget innehåller pressutskick

Gillar du dagens inlägg? glöm inte att följa bloggen på sociala medier!

FOLLOW THE BLOG ON

Bloglovin | Instagram

Gillar

Kommentarer